Kyösti Mäkimattila & Varjokuva

Varjokuva-yhtyeen kokoonpanosta tuttu Kyösti Mäkimattila on 50-lukufani, tyylikäs ja vahva tulkitsija, sanavalmis viihteen ammattilainen.

Vuosia Tangomarkkinoita seuranneena vuosi 2013 oli Mäkimattilan ensimmäinen kerta Tangomarkkinoiden tangolaulukilpailussa. Tangokisaan hän on osallistunut aiemmin sävellyskilpailun kautta. Hänen kynästään on lähtenyt yli 200 laulutekstiä, joita ovat levyttäneet mm. Arja Koriseva ja Tomi Metsäketo. Mäkimattilalla on monta rautaa tulessa; tunteen paloa ja syvällistä näkemystä teksteihin ja musiikkiin. Hänelle musiikki edustaa nostalgiaa ja evergreenejä.

Tangolupauksessaan Kyösti julisti ”Vaikka lähden Seinäjoelta – Seinäjoki ei lähde minusta!” – mies myös nostaa tangokuninkuuden merkittävään asemaan ”Tämä on varmasti suurinta, mitä olen musiikin saralla saavuttanut”. Kyösti onkin ottanut kaiken irti kuninkuudestaan – suosio on suuri ja jatkaa varmaa nousuaan. Voitto Seinäjoella antoi uralle uutta suuntaa, josta kertoo lukuisat esiintymiset Suomessa ja ulkomailla, levytykset ja kirjat.

Kyösti on Varjokuvan matkassa saavuttanut Tanssiorkestereiden Suomen Mestaruuden kahdesti ja suosikkiyhtyeen kanssa on myös tehty useita levytyksiä.

Esiintymispaikoilla Mäkimattilasta huokuu karisma – tyylikäs olemus, voimakas kyky viehättää ihmisiä ja loppuun mietitty lavadesign. Jatkuva ympäröivän maailman tutkiskelu ja elämän puntarointi auttaa pysymään kartalla. Kyösti omistautuu vahvasti retrolinjalle ja etsii alati musiikin helmiä. Levytetyt kappaleet pukeutuvat sujuvasti perinteitä kunnioittavaan asuun, moderneja sovituksia unohtamatta.

Kyöstin ensimmäisen Suuntatähti-runoteoksen myötä syntyi 2013 uusi Runoja ja musiikkia -ohjelmanumero.

Www: www.kyostimakimattila.fi
Facebook: www.facebook.com/kyostijohannes

Media: 

Promokuva, 2015

Promokuva, 2017 / Kuvaaja: Emmi Kähkönen

Promokuva, 2017 / Kuvaaja: Emmi Kähkönen